
ROSYJSKI IWAN CZAJ KLASYCZNY 50 G W SASZETKACH (25 SZT.)

Opis
Zapomniany starosłowiański napar w liści wierzbówki kiprzycy, który jest świetnym zamiennikiem dla zwykłej czarnej herbaty lub kawy. Wytwarzany w ten sam sposób co czarna herbata, jednakże brak teiny czy kofeiny powoduje, że jest dużo lepszym produktem, świetnie oddziałującym na nasz organizm, przede wszystkim nie zakwasza- więc spokojnie mogą go pić dzieci i młodzież oraz dorośli, rekonwalescenci, osoby przewlekle chore czy ze słabą odpornością.
Napar rewelacyjnie pobudza organizm do działania w ciągu dnia, dzięki czemu nic nie umknie Twojej uwadze i nie zaśniesz nad stertą zadań do wykonania, z kolei świetnie wycisza na wieczór, aby naturalnie przygotować ciało do odpoczynku, bez otumaniania, dzięki czemu fenomenalnie zregenerujesz umysł i ciało podczas nocnego wypoczynku.
Dla porównania- krzewy Camelii (tj. herbaciane) są uprawiane przemysłowo- a więc nawożone, z opryskami, herbicydami. Krzewy wierzbówki kiprzycy rosną w dalekich ostępach z dala od działalności człowieka, w czystych terenach, nie jest uprawiana w sposób przemysłowy.
Rosyjski Iwan Czaj czarny klasyczny, wielkoliściasty 50 g to 100% liści wierzbówki kiprzycy. Napar z fenomenalnymi walorami zdrowotnymi szeroko opisany w dostępnej na polskim rynku literaturze:
- łuszczyca,
- AZS,
- wszelkie wypryski na skórze,
- dermatozy,
- prostata,
- pokrzywka,
- łojotok,
- ropne zapalenie mieszków włosowych,
- łysienie androgenne,
- choroby autoimmunologiczne (prostata, kamica moczowa),
- stany zapalne układu moczowego i płciowego mężczyzn i kobiet,
- zaburzenia miesiączkowania u kobiet,
- migreny, bóle i zawroty głowy,
- moczenie nocne,
- nerwowe wyczerpanie,
- bezsenność,
- choroby alergiczne,
- działanie przeciwobrzękowe,
- zaburzona i słaba odporność: dzieci, młodzieży i dorosłych.
Skład:
fermentowane liście kiprzycy 100% o wielkość herbacianego liścia- 20-50 mm
100% naturalny, ekologicznie czysty produkt, bez sztucznych barwników, aromatyzatorów, konserwantów i GMO.
Długi termin ważności- 3 lata.
Sposób użycia:
1 łyżkę suszu zalać gorącą wodą. Zaparzać 3- 7 minut. Im dłużej zaparzamy- tym mocniejszy napar otrzymamy. Dla wzmocnienia smaku dodać można miodu, cukru brzozowego, syropu z agawy czy klonowego. Świetny z domowym sokiem np. malinowym. Można do naparu dodać ulubione przyprawy takie jak: imbir, cynamon czy goździki. 1 porcja do wielokrotnego zaparzania (3-4 razy).
Przeciwwskazania: Indywidualna nietolerancja ziela wierzbówki kiprzycy.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

